Hart4all: Aandacht voor burgerhulpverleners

Hart4All is een initiatief waar burgerhulpverleners in contact kunnen komen met het slachtoffer of nabestaanden.

Bij veel ongelukken weten EHBO’ers en vrijwilligers levens te redden door snel in te grijpen en te reanimeren. Al snel is er een ambulance ter plaatse: de professionele hulpverlening neemt het over en vervoeren het slachtoffer naar het ziekenhuis. De EHBO’er of vrijwilliger blijft alleen achter, zonder te weten wat de afloop is. Zij voelen zich vaak fysiek en geestelijk enorm leeg. Involved & Connected bedacht het concepten om mensen met elkaar te verbinden en bij elkaar betrokken te laten zijn.

 

Erkenning en verwerking

Hart4All is een initiatief waar burgerhulpverleners in contact kunnen komen met het slachtoffer of nabestaanden. Bovendien worden alle vrijwilligers die zich na hun actie aanmelden bedankt door middel van een brief en een cadeautje. Zo krijgen deze helden die hulp bieden uit liefde voor hun medemens, de waardering die zij verdienen. Ook krijgen zij antwoorden op vragen, waar ze nu nog lang mee blijven lopen, zoals hoe het met het slachtoffer gaat en of deze het heeft gered. Antwoorden die hen helpen bij het verwerken van deze traumatische gebeurtenis.

Het idee is simpel: ambulances beschikken over setjes van Hart4All waar clickbandjes met een unieke code in zitten. Bij een reanimatie krijgt het slachtoffer en de burgerhulpverleners een clickbandje van het ambulancepersoneel. Met deze unieke code kunnen zij op vrijwillige basis inloggen op de website van Hart4All. 

Bewezen concept

Involved&Connected test de door haar ontwikkelde concepten uitgebreid. Bovendien vraagt zij feedback van professionals en gebruikers. Hierdoor garandeert zij de kwaliteit van haar concepten. Ook dit concept is getoetst bij de professionele hulpverleners. Stuk voor stuk onderschrijven zij de meerwaarde van Hart4All en de behoefte die er onder vrijwillige en professionele hulpverleners is om in contact te treden.

Concept voor uw markt

Involved&Connected bedenkt aansprekende en originele concepten. Zij verkoopt deze concepten aan marktpartijen. Deze dragen zelf zorg voor de productie en verkoop.